13.12.2010

Am încercat Tequila!

Tequila este un caiac sit on top modular, care se montează în mai puțin de zece secunde cu ajutorul sistemului patentat Snap-Tap.  Sistemul Snap-Tap ajută la blocarea părților componente într-o anumită poziție, dar asamblarea efectivă se face practic din forma caiacului - cele două sau trei secțiuni se îmbină în 5 puncte diferite.

Am avut prilejul să testez caiacul Tequila! la întâlnirea dealerilor Point 65 din această toamnă. Da, din 2011 suntem şi dealeri Point 65 ! Tequila m-a surprins într-un mod plăcut. Nu m-am mai urcat demult pe un sit-on top, pentru că dupa prima tură cu Brittany nu am mai vrut alt caiac.

Tequila! este un caiac foarte stabil, uşor de manevrat, cu o glisare excelentă. Faţă de alte caiace sit-on top cu care m-am mai dat, pe Tequila! am avut senzaţia că poziţia de şezut este mult mai ridicată în raport cu luciul apei. Nu ştiu daca ajută la ceva, dar e o senzaţie interesantă să stai « mai sus » :)

Mie mi-a  plăcut foarte tare că nu m-am udat absolut deloc. Am testat caiacul seara târziu, era destul de frig afară, aşa că am fost foarte atentă la acest aspect. Da, e adevărat, în Tequila! poţi să te dai fără să te uzi ! Bineînţeles că stropii de apă căzuţi de pe padelă nu intră în discuţie, asta ţine de stilul fiecăruia de a da la padelă.
Cred că Tequila! răspunde la o dilemă pe care am întâlnit-o la mulţi dintre prietenii mei : « dacă 50% din timp mă dau singur şi 50% din timp mă dau cu prietena mea, atunci ce caiac să-mi cumpăr ? »  Orice soluţie era un compromis între două  rele:  cu un caiac de un loc fata rămâne pe mal şi se supără, cu un caiac de două locuri nu ai nici o plăcere când trebuie să dai singur la padelă.

Tequila! este soluţia perfectă pentru astfel de situaţii. Te dai singur ? Ok, montezi caiacul în configuraţia solo, din 2 piese. Te mai dai cu cineva ? Atunci îl montezi în configuraţia tandem, la cele 2 piese mai pui o secţiune în mijloc. Mai vrei să iei pe cineva cu voi ? Se rezolvă, mai punem o secţiune..şi tot aşa..Noi ne-am dat 5 oameni la test, dar am văzut şi poze cu 9 oameni, aşa că pot afirma că Tequila este probabil cel mai lung caiac din lume !
Mai e un aspect de luat în considerare: fiecare secţiune cântăreşte aproximativ 11 kg, deci e mult mai uşor de cărat la apă decât un caiac clasic rigid. Unde mai pui că îl poţi depozita sub pat, în debara, etc, oriunde există spaţiu.

Nu degeaba Tequila ! a primit numeroase premii anul acesta, ultimul de care ştiu eu fiind Popular Science -Best of What’s New 2010.Şi da, Tequila! are un „frate” sit – in, un caiac modular de tură pentru cei care doresc să transporte mai mult echipament. Dar despre Martini într-o altă poveste..

8 comentarii:

  1. foarte inspirat Tequila asta, mai ales ca se pot impreuna un numar nedeterminat de sectiuni, practic si o echipa de fotbal ar putea sa se dea cu asa ceva,pt agrement si ture mi se pare excelent!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, arata mai bine in realitate decat in toate pozele. Plus ca il poti tine intr-un apartament. Am incercat si Martini, merge super ok. N-are nici o legatura, dar am pus si eu ochii pe un caiac de la ei..

    RăspundețiȘtergere
  3. martini m-am facut curioss stept cu nerabdare materialul despre el:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu sunt prea multe de spus despre Martini, conceptul e acelasi ca la Tequila. Eu l-am incercat in configuratia tandem, si pot spune ca se manevreaza foarte usor, desi la prima vedere ti se pare forma un pic ciudata. Avantajul major la Martini este ca in configuratia solo poti sa te dai pe un rau ceva mai repede (grad 1-2), are doar 2.85 m, iar in configuratia tandem poti sa mergi pe lacuri, rauri linistite, etc. Ai spatiu suficient de transport bagaje pentru 3-4 zile.

    RăspundețiȘtergere
  5. Stiti cumva, cum se comporta fratele lui Tequila, HotShot? L-a probat cineva?
    Este mai bun ca Bilbao?

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai dreptate, HotShot are exact aceeasi forma cu Tequila Solo, doar ca nu e demontabil.
    Nu sunt diferente semnificative pe apa intre HotShot si Bilbao, sunt la fel de stabile si manevrabile amandoua.
    Bilbao are un loc pentru copil in fata, HotShot are in schimb un compartiment inchis in fata scaunului in care poti sa-ti pui diverse obiecte de mica dimensiune.
    Cel mai bine este sa vezi in care te simti tu cel mai confortabil.

    RăspundețiȘtergere
  7. buna, eu am un Tequila si nu stiu de ce ma ud in el , nu pot sa merg cu el cand e mai racoare afara, am incercat sa pun ceva in el sa fiu mai sus sa nu stau cu fundul in apa , nu e o solutie, doar daca voi cumpara eventual niste dopuri sa astup gaurile din el !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, intr-adevar exista niste dopuri speciale pentru valvele de auto-drenare. Noi le primim cu urmatorul import de la Point 65.Tinem legatura!

      Ștergere