22.06.2010

Cetatea Enisala


Cetatea Enisala se afla in apropierea localitatii cu acelasi nume, pe un deal calcaros care domina zona lacurilor Razim si Babadag. Se pare ca a fost construita de genovezi , candva prin sec. 14.

Turnurile si zidul cetatii se ridica pe o inaltime de 5-10 m si pot fi vazute aproape din orice punct de pe lacul Razim. Noi ne-am propus sa le observam intai dinspre lac, din caiace.


De la Pensiunea Poarta Apelor din Sarichioi unde ne-am cazat, se poate pleca cu caiacele spre cetatea Enisala intr-o tura scurta de aproximativ 2 ore.
Pensiunea Poarta Apelor -Sarichioi

Am auzit multe povesti despre lacul Razim, care mai de care mai fioroase si mai greu de crezut, mai ales cand vezi lacul ca oglinda si nici o pala de vant nu increteste luciul apei. Cert este ca totul se poate schimba in cateva minute, lacul oglinda sa devina un cazan in care fierbe apa si furtuna sa te prinda efectiv din senin !

Asa arata lacul Razim cand am plecat de la pensiune 

Enisala

Evasion si Brittany intr-un moment "romantic"

Pe canal spre Enisala


A inceput sa ploua!

Ploua cu bulbuci! Doar unde sunt eu!

Curcubeu 1
Curcubeu 2
Curcubeu 3
Pelican parasit
 "Turistii astia..nu scapi de ei nicaieri!"
 La intoarcere, pe furtuna

 Am ajuns!
Dimineata, priveliste de la balcon 

Cetatea Enisala este usor accesibila pe sosea, pe un drum proaspat asfaltat (2010). Se mai numeste si Heracleea, pe unele indicatoare turistice apare cu numele grecescPupaza la cetate  
Canalul Razim -Enisala
 Cam asta vedeau genovezii din turn6 comentarii:

 1. Buna spre seara, exista vreo coordonata GPS cu locul de unde ati lansat caiacele la apa? Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna, nu am coordonate GPS, imi pare rau. Noi ne-am lansat chiar de la pensiunea Poarta Apelor din Sarichioi (www.poarta-apelor.ro),pensiunea este chiar pe malul lacului Reazim si are un plan inclinat de pe care e o placere sa te lansezi la apa. E poza chiar din curte la postarea despre Insula Popina.
  Daca nu vrei sa stai la pensiune, mai exista si alte puncte de acces, dar trebuie intrebati localnicii, ei stiu cel mai bine. Oamenii sunt prietenosi, e posbil sa te lase sa intri in lac chiar prin curtea lor..

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc Oana. Nici o iesire luna asta? Stau la panda sa te citesc :). Seara buna.

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc! Am avut mai multe ture programate, dar a trebuit sa le anulam, s-au ivit diverse probleme. Da' promit sa scriu dupa ce se sparge ghinionul :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Sa nu ajungeti sa asteptati ... sa se sparga gheata :). SPor zi zbor.

  RăspundețiȘtergere
 6. Lasa ca nu ingheata peste tot, m-am mai dat eu cu caiacul iarna si era apa destula :))

  RăspundețiȘtergere