31.05.2011

Rolling în 4 cu Martini!

Să înveţi să faci eskimo rolling e destul de greu şi e nevoie de multă perserverenţă ca să stăpâneşti tehnica la perfecţie.. Să-ţi iasă în doi pe un caiac tandem e deja performanţă. Am văzut o singură dată manevra executată în tandem şi părea extrem de dificl deorece cei doi caiacişti trebuie să se sincronizeze perfect pentru a-şi menţine echilibrul.

Mai luaţi în considerare că manevra nu reuşeşte cu orice tip de caiac, cu unele caiace nu iese nici dacă eşti expert în rolling...Dar în 4 oameni cu un caiac demontabil?

E posibil, cu Martini de la Point 65N Sweden !

13.05.2011

Cu caiacul în zbor prin Paradisul Caiaciştilor

Nu este un titlu metaforic, chiar am zburat cu caiacul!
Performanţa nemaivăzută şi nemaiauzită mi-a reuşit pe râul Salza, unde am sărbătorit 1 Mai împreuna cu câţiva prieteni din Austria. Sărbătorit este un fel de a spune..ne-am dat 3 zile încontinuu, cam 8-9 ore pe zi în fiecare zi!
Salza este un râu incredibil pentru kayaking, cu o apă transparentă, verde-smarald, cu porţiuni de grad 1, 2, 3 , 3 +. Noi ne-am dat pe tot traseul de grad 2 , iar în ultima zi am fost fericiţii care au promovat oficial la gradul 3 + şi am parcurs Paradisul, cum numesc caiaciştii partea aceea de râu.

07.05.2011

Cu caiacele pe Iza-n jos.. spre buricul pământului !

Cred că orice moroşan care trece Gutâiul este încercat de un sentiment de mare mândrie la vederea Maramureşului istoric. Porţi inalte de lemn sculptat, case tradiţionale din lemn de brad, copii, femei, bărbaţi în straie populare…Aşa ne-a întâmpinat pe noi Maramureşul a doua zi de Paşti, zi de mare sărbătoare când ne-am dus să ne dăm pe Iza în jos…

05.05.2011

Cu caiacul în Cheile Lăpuşului – 51 km, ep. 2

Tura din Cheile Lăpuşului cred că  a fost cea mai frumoasă şi spectaculoasă tură pe care am făcut-o în România, deşi un pic cam lungă pentru o singură zi -51 de km. Pe un caiac scurt de whitewater cum e Magnum-ul meu, 51 km e ceva!